Jak se vyznat v podprsenkách? Rozbor zde!

Střed mezi košíčky podprsenky

Nízký střed mezi košíčky podprsenky

Tento typ podprsenky je vhodný pro pevná prsa. Nejvíce využijete do hlubokého výstřihu. Prsa jsou tlačena z boku na střed a vytvoří úžasný dekolt. Podprsenka s nízkým středem není vhodná pro měkká prsa, v tomto střihu budou z košíčku vypadávat.

Vyšší střed mezi košíčky podprsenky

Tento typ podprsenky je vhodný pro pevná i mírně měkká prsa. Vyšší střed najdete u většiny podprsenek na běžné denní nošení a také u odepínacích podprsenek.

Vysoký střed mezi košíčky podprsenky

Tento typ podprsenky je vhodný na sport, pro velká i pro velmi měkká prsa. Měkká prsa potřebují podprsenku, která má i vysoké košíčky.

Výztuž košíčků podprsenky

Výztuž lze z podprsenky vytáhnout

Podprsenka, která má z vnitřní části všitou kapsičku. Výztuž můžete a nemusíte mít. V okamžiku, kdy potřebujete větší dekolt, výztuž vložíte. Na denní nošení a v okamžiku, kdy neřešíte dekolt, ponecháte bez výztuže. Tento typ výztuže využijí i ženy, kterým se často mění velikost a podle toho, zda hubnou, či přiberou nosí či nenosí výztuž. Využívané také ženami, které mají nesouměrné poprsí a výztuž používají jen do jednoho košíčku. 

Podprsenka 3D spacer

Podprsenka v 3D spacer materiálu má jemně lisované košíčky a patří mezi velmi oblíbené podprsenky na denní nošení. Materiál podprsenky umí pojmout plus mínus jednu velikost prsou. Podprsenka je prodyšná a skvěle odvádí pot od těla. Pod oblečením není tato podprsenka vůbec viditelná, nedělá nevzhledné zářezy. Podprsenka skvěle reaguje na změnu teploty díky technologii 3D. Není vhodná pro vystouplé bradavky, tyto se přes podprsenku rýsují pod oblečením.

Mírná výztuž podprsenky

Podprsenka s výztuží neznamená, že je přidaná výztuž. Je z pevnějšího materiálu než 3D podprsenka. Dostupná v hladkém, krajkovém i kombinovaném provedení. Vhodná pro všechny ženy na celodenní nošení.

Push-up podprsenka

Podprsenka push-up je volba zejména pro docílení většího dekoltu. Vhodná také pro ženy s vystouplým, či zapadlým hrudním košem i pro ženy, které mají poprsí daleko od sebe. Cílená přidaná výztuž pomůže prsa posunout víc k sobě a vytvoří žádaný plný tvar.

Podprsenka nevyztužená

Podprsenky bez výztuže jsou prodyšné a těší velké oblibě zejména v létě. Nevyztuženou podprsenku volí nejvíce ženy s většími velikostmi. U nás nejprodávanější nevyztužená podprsenka na velká a nadměrná prsa s dokonalou podporou.

PRIMADONNA DEAUVILLE

primadonna-deauville-0161811-podprsenka-na-velka-prsa

Šířka ramínek

Každý výrobce má své rozměry ramínek. V malých velikostech bývají většinou ramínka tenčí a se zvětšením velikosti se ramínka rozšiřují. Není tomu však vždy. Jsou typy podprsenek, kde je šířka ramínek ve všech velikostech stejná. Výrobce tento údaj neuvádí, postupně naše podprsenky ve všech velikostech měříme a v popisu u produktu šířku ramínek uvádíme.

Kostice

Podprsenka s kosticí

Podprsenka s kosticí poskytuje dokonalou podporu prsou. Drží prsa na svém místě po celý den nošení, a proto je velmi důležité mít opravdu správnou velikost! Dobře se změřte, nebo se vydejte na prodejnu, kde s Vámi vyzkouší a doporučí správnou velikost. V případě špatné velikosti kostice tlačí a může způsobit i poškození prsních žláz. Pokud máte podprsenku ve správné velikosti o kostici nevíte.

Podprsenka bez kostic

Podprsenka bez kostic i výztuže je volbou pro ženu, která preferuje pohodlí. Podprsenka podpírá prsa úplně přirozeně. Vhodná i pro ženy co nesnesou kostice. Po zákroku prsou se v ní dá i spinkat. Pro velkou oblíbenost se podprsenky bez kostic vyrábí vyztužené i nevyztužené a v mnoha střizích.

Ramínka odepínání

Podprsenka bez odepínacích ramínek

Ramínka jsou pevně přišitá v přední i zadní části.

Podprsenka s odepínacími ramínky

Variabilní ramínka, která můžete plně odepnout. Úplně bez ramínek lze nosit podprsenky opatřené po obvodu z vnitřní části materiálem, který zajistí držení i bez ramínek. V podrobném popisu produktu najdete, zda lze či nelze odepínací podprsenka nosit i zcela bez ramínek. Zpevnění obvodu je většinou silikonovými proužky nebo gumou. Ramínka můžete také vyměnit za zdobná ramínka, která nikdo nepřehlédne. Ramínka lze zapnout vzadu do kříže, tím se narovnají záda a vytvoří se větší dekolt. Křížení využijete i pokud Vám běžně zapnutá ramínka od podprsenky padají z ramen. Ramínka lze také zapnout za krk spojením ramínek háčky do sebe, či jen jedním ramínkem, pokud je dostatečně dlouhé.

Podprsenka s odepínacími ramínky jen vzadu

Podprsenka s odepnutím ramínek jen vzadu nelze nosit zcela bez ramínek. Můžete zapnout vzadu do kříže, tím se narovnají záda a vytvoří se větší dekolt. Křížení využijete i pokud Vám padají ramínka. Také se hodí, pokud máte atypické oblečení, kde ramínka překřížením vedou těsně u krku a tím nejsou vidět. Lze také zapnout za krk spojením ramínek háčky do sebe, či jen jedním ramínkem, pokud je dostatečně dlouhé.

Silikonové podlepení

Plně odepínací podprsenky jsou opatřeny pevnou gumou, silikonovým podlepením, nebo i kombinací obojího. Silikonové proužky jsou umístěny po obvodu podprsenky, některé mají proužek i v lemu košíčků. Před nasazením podprsenky se silikonovým podlepením je vhodné pokožku v místě, kde se potkává silikonový proužek s tělem dobře odmastit. Odmastíte pleťovou vodou, poté nasadíte podprsenku, chvíli počkáte až se silikon zahřeje. Po zahřátí silikon pevně přilne k pokožce, podprsenka nikam necestuje a drží pevně na svém místě.

Obvod: materiál a pevnost

Krajkový, hodně pružný obvod

  • krajka je krásná a příjemná na těle
  • netvoří zářezy na kůži
  • krajka po obvodu nošením povolí

Hladký, pevný obvod

  • pevný hladký obvod
  • drží svůj tvar
  • materiál povolí minimálně

Kombinace látka a krajka, mírně pružný obvod

  • obvod časem mírně povolí

Snad Vám náš rozbor podprsenek pomohl se o něco lépe orientovat v podprsenkách.

Potřebujete s výběrem podprsenky poradit?

Kontaktujte nás.

brahunting.eu