Lov podprsenky!

Už je to zase tady a potřebuji si pořídit nové podprsenky.

Podívám se jaké podprsenky a v jakých velikostech nosím. Zjišťuji, že mám různé typy od různých značek a mám v nich různé velikosti. Nastává okamžik, kdy si nevím rady, která ta velikost je tedy správně? Možná jsou správně všechny a nebo taky žádná.

Jak se v tom mám vyznat? Kdo mi poradí, nebo pomůže?

Nejjednodušším řešením je navštívit prodejnu, kde se zaměřují na výběr správné velikosti, střih a také typ podprsenky.

Protože se velice stydím, hledala jsem obchod, kde mohu po objednání termínu přijít mimo provozní dobu, abych měla soukromí a nechodili tam další lidé. Jak se objednat do VIP poradny zdarma najdete zde.

Na prodejně jsem se dozvěděla, jaké podprsenky jsou pro jaké příležitosti, které střihy podprsenek jsou pro mě vhodné a jakou velikost v daném střihu mám. Moje 4 favoritky, které jsem si na prodejně vyzkoušela Vám představím níže.

Moje současné podprsenky mi dělají nepohodlní, celý den si musím prsa upravovat v košíčku a obvody už mám vytahané.

Každá z nás by měla mít alespoň základní 4 typy podprsenek.

Já mám velikosti dle značky a typu podprsenky: 75D, 80C, 75DD

  • podprsenka na denní nošení
  • podprsenka do společnosti
  • podprsenka variabilní s odepínacími ramínky
  • podprsenka na sport

Já mám svoje podprsenky vybrané a nejsou ve stejné velikosti. Jak je to možné?

Na prodejně mi vysvětlili, že každý výrobce má svoje číslování, liší se střih podprsenky a záleží i na pevnosti materiálu po obvodu podprsenky.

Pro mě má ideální online obchod se spodním prádlem návod jak se měřit a pro každou značku vypracovanou tabulku velikostí, do které si dosadím svoje míry. 

Moje favoritky

Podprsenka na denní nošení

Podprsenka 3 D spacer

PODPRSENKA 3D SPACER PRIMADONNA EVERY WOMAN 0163116

Od podprsenky na denní nošení očekávám, aby byla příjemná, nebyla pod oblečením vidět a nijak mě neomezovala. Střed mezi košíčky je vyšší, košíčky vyšší, hladký a pevný obvod. Tato podprsenka je příjemná na těle a splňuje všechny moje požadavky.

Podprsenka do společnosti 

PODPRSENKA BRALETKA

PODPRSENKA VYZTUŽENÁ PUSH UP BRALETKA

Do společnosti jsem si vybrala podprsenku braletku, kde je střed mezi košíčky nižší, obvod i košíčky krajkové a s mírnou push-up výztuží. Výztuž mi tvaruje prsa více do výstřihu. Podprsenka mi dělá krásný dekolt a je pohodlná.

Variabilní podprsenka s odepínacími ramínky

PODPRSENKA ODEPÍNACÍ RAMÍNKA

jak-vybrat-podprsenku-s-odepinacimi-raminky_1

Na příležitosti mám vybranou podprsenku s odepínacími ramínky. Nemusím myslet na to, zda jsou či nejsou vidět ramínka. Podprsenka jde nosit s ramínky i bez ramínek. Ramínka lze na zádech i zapnou do kříže, nebo zapínat na jedno ramínko za krkem. Křížení řeší i problém s padajícími ramínky. Podprsenka má hladký pevný obvod.

Odepínací podprsenka mi skvěle poslouží na všechny mé akce. Skvělá volba pod šaty bez ramínek i do atypických topů.

Ramínka podprsenky mohu vyměnit i za jiná ramínka.

Doplňky k podprsenkám

zdobna-raminka-do-vystrihu

Ramínka lze zapnout u všech plně odepínacích podprsenek a mám zase něco jiného do výstřihu.

Podprsenka na sport

PANACHE SPORTOVNÍ PODPRSENKA S KOSTICÍ 5021 grey/marl

PANACHE SPORTOVNÍ PODPRSENKA S KOSTICÍ 5021 grey-marl

Na sport je moje poslední podprsenka. Vybrala jsem si typ s kosticí v této krásné šedé barvě, která je neutrální a nebude vidět pod světlým i tmavým tričkem. Mohu v ní vyběhnout i bez trička. Sportovní podprsenka má vysoký střed mezi košíčky, prsa jsou plně zakryta a obvod je velmi pevný. U sportovní podprsenky neřeším dekolt, ale funkčnost.

Prsa mi musí držet na svém místě, proto jsem vybrala osvědčenou, několikrát oceněnou sportovní podprsenku značky PANACHE, která snižuje odraz prsou až o 83%. Moje prsa musí být v podprsence pevně uložena, abych se mohla plně soustředit na svoje výkony.

A co ten obvod podprsenky?

Pokud si podprsenky vybíráte na e-shopu, kde si dají práci s vypracováním tabulky velikostí pro každou značku, máte jasno. Svoje míry si dosadíte do odpovídající tabulky a můžete objednat. 

Já si svoje favoritky na prodejně vyzkoušela a moje měření souhlasí i s tabulkami velikostí a doporučením odbornice na prodejně.

Pokud si nejste jistá, jaký střih je pro Vás vhodný, kontaktujte svého prodejce.

Jak se mám správně měřit?

K měření si vezmu krejčovský metr. Vydechnu a měřím obvod pod prsy. Metr vede vodorovně, nikde není prověšený a pevně obepíná obvod. Je lepší, pokud mi s měřením někdo doma pomůže, aby byl údaj opravdu dobře. V žádném případě si neobjednám podprsenku s obvodem 80, pokud jsem naměřila 78, ale vezmu si 75. Mnoho žen tuto chybu dělá, že si myslí, tak ono raději si objednám s větším obvodem, aby mi byla podprsenka pohodlná. Je potřeba si uvědomit, že přepnutí mezi prvním a posledním háčkem je 5 cm. Zapínat novou podprsenku máme na první, maximálně druhý háček. Podprsenka časem povolí a já bych neměla už prostor kam zapínat, kdybych si vybrala s obvodem větším.

A pokud Vás napadne stejně jako mě, že můžu přibrat a podprsenku potom nezapnu. Kdybych časem přibrala a byl mi obvod přeci jen malý, vyřeším zvětšení obvodu nástavcem.

PRODLUŽOVAČ - NÁSTAVEC OBVODU PODPRSENKY

PRODLUŽOVAČ - NÁSTAVEC OBVODU PODPRSENKY (2)

Další měření je přes obvod prsou a to v nejvyšším místě, přes bradavky. Obléknu si nevyztuženou podprsenku a v té opět poprosím někoho poblíž ke změření. Nikdy se neměřím bez podprsenky. Metr je vodorovně bez prověšení, stojím narovnaná a s nádechem.

Oba rozměry si dosadím do tabulky velikostí odpovídající značky

Jaká je pevnost obvodu, zda je podprsenka nízká, vyšší střed a nebo vysoká i další důležité údaje jako je počet zapínání, zda jsou či nejsou odepínací ramínka, najdu u většiny podprsenek podrobně rozepsáno u produktů v detailních informacích. Pokud jsem nějaký údaj nenašla kontaktuji mého prodejce.

Jak na to už víte a LOV PODPRSENKY může začít.

brahunting_logo_ruzove